Conejo al horno a la catalana(iepure la cuptor in stil catalan)

de naomy in Mancaruri cu carne, 22 Oct 2011 | 5963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de iepure
  • 40 de gr de  alune de padure prajite
  • un pahar de vin alb
  • ulei de masline (virgin extra)
  • 2 catei de usturoi
  • piper si sare dupa gust
  • o lingurita busuioc uscat
  • 3-4 cartofi mari

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conejo al horno a la catalana(iepure la cuptor in stil catalan):

Se spala carne de iepure si se condimenteaza cu condimentele se mai sus.

Curatam cartofii si ii taiem in patru,pregatim tava de la cuptor in care asezam carnea si cartofii uniform .

Turnam uleiul de masline dupa preferinta si dam la cuptorul incins la 200 grade cam 20 de minute .

Intre timp pregatim in bolul de lemn usturoiul si alunele pe care le pisam bine (sa nu fie ca o pasta).

Dupa parcurgerea celor 20 de minute scoatem tava  de la cuptor,intoarcem pe cealalta parte cartofii si turnam paharul de vin peste carne apoi adaugam compozitia de alune cu usturoi dupa care dam din nou tava la cuptor pana se rumeneste carnea.

Cand s-a rumenit  carnea ,o intoarcem pe cealalta parte si mai lasam cateva minute.

Se serveste calda acompaniata de masline verzi si un pahar bun de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conejo al horno a la catalana(iepure la cuptor in stil catalan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

naomy 1

23.10.2011, 01:50

va multumesc fetelor de comentariu si va mai astept

LUK 1

24.10.2011, 08:21

cred ca afost bun

naomy 1

24.10.2011, 12:56

foarte bun,nu am cuvinte recomand la toata lumea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure fezandat la cuptor